Jörgen Hubbas Andersson (1966-2006)

Till minnet av en stor sångare

Hubbas skivor

På den här sidan kommer du att kunna se de flesta av Hubbas skivomslag, och ta del av låtlistor och fakta om varje platta. Stort tack till Birgitte Andersson för vänligt utlån av de flesta konvoluten för att jag skulle få möjlighet att scanna in dem och göra dem tillgängliga här.

Jörgen ”Hubbas” Andersson spelade in 21 skivor under sin långa karriär. Respekt!

Klicka på bilderna så blir de större.

DISKOGRAFI

Hubbas & Resonans: Do you wanna rock’n’roll (EP, 1985)

Hubbas & Kicki: Glidin’ apart/One step behind you (EP, 1987)

Tack till Hasse ”Kvinnaböske” Andersson för lån av skivan.

Lost in  the fifties tonight (LP, 1988)

Kan eventuellt fortfarande köpas av Harry Holm, kontakt: harry@holm.tf

Plattan finns även för nedladdning på musiktjänster som ITunes.

Dance to the rock’n’roll (EP, 1988)

Svensk rock’n’roll 30 år (Dubbel-LP, 1989)

Hubbas & Wickströms (CD, 1992)

Make the world go away (CD, 1993)

My way (CD, 1994)

The wonder of you (CD, 1995)

For ol’ time sake (CD, 1996)

Rock’n’roll forever – The early years (CD, 1996)

Till dig/How great thou art (CD, 1997)

An american trilogy/Kan du förlåta (CD, 1998)

Something/Tack för alla åren (CD, 1999)

If every day was like christmas (CD, 1999)

Bridge over troubled water/I mina minnen (CD, 2000)

Do you know who I am/En dag i maj (CD, 2001)

Vem/Vi behöver varandra (CD, 2001)

The impossible dream/Allt du gav mig (CD, 2002)

Riding on my Goldwing/När jag ser tillbaka (CD, 2003)

Åren går/We call on him (CD, 2004)

Hem igen/Crying in the chapel (CD, 2005)

14 Responses to “Hubbas skivor”

1. jan upping skriver:

vilken bra artist ,Hubbas cd-skivor måste man bara haa tyvärr fattas några innan komplett.
    och mkt.svårt hitta.

2. Anne-Marie carlson skriver:

Vi saknar dig men spelar ofta dina skivor, som vi har alla 21. Du lever för alltid i hjärtat, hos oss

3. Michael Nystås skriver:

Hej, Tommy! Ledsen om jag missat att svara på ditt vänliga erbjudande. Självklart vore det kul om du kunde scanna in omslaget och mejla till mig på michael@nystas.se.

4. tommy skriver:

Kan scanna in omslaget till den första epn ”Do You Wanna Rock & Roll” om du vill. Köpte den precis med autograf på omslaget 😉

5. Linda skriver:

Glömmer aldrig in the ghetto

6. Tommy skriver:

HUBBAS

7. Birgittha wideen skriver:

Tack för en underbar sida. Saknar min vän Jörgen, kan inte fatta att han inte finns bland oss. men hans sång o musik finns och det är skönt. Jag har en önskan….Må han sjunga och spela i sin himmel o vaka över sina barn. önskar även alla en musik rikt framtid.mvh Bw

8. Lena Andersson skriver:

jag har en fräga vill de inte att hans ska bli ihåg kommen och att man lyssnar på den, för vi är många som vill lyssna på den för att den är så bra. Hans musik får en att tänka på allt

9. Michael Nystås skriver:

Hej!
    Det är roligt att Hubbas är ihågkommen av så många och att ni delar med er av era minnen här! Vad jag vet är hans skivor utgångna sen länge och rättigheterna till musiken ägs av Hubbas barn. Jag betalar Stimavgifter för att få ha strömmande musik här på sajten, men har tyvärr ingen direktkontakt med arvingarna. Jag vet alltså inte om det ligger några restupplagor hos dem. Jag lovar att bli flitigare med att byta ut de strömmande låtarna i spelaren på sajten framöver! Nu finns till exempel några av Hubbas jullåtar, som är oerhört fina.

God fortsättning på helgerna!

/Michael

10. Arne Storrø skriver:

Hei skulle hemsk gjerna vilja køpa skivor av Huppas han borde ju selja milioner med skivor han va ju en verldsartist
    Grymt fin musik som berør,Elvis seljer ju fortfarande skivor så varfør inte Hubbas ochså?Allt folk borde få høra hanns musik,en gåva till Alla.MVH en som saknar Hubbas Grønsløst

11. Mats skriver:

Skulle också vilja ladda hem dessa låtar.

12. Pekka skriver:

Jag skulle också vilja få tag på den sista skivan och några andra också.

13. Hubbas spelade in 21 skivor. Det står på sidan vi läst att du har spelat in de första plattorna med Hubbas. Jag undrar har du möjlighet att få tag i Hubbas cd-skivor? Jag skulle vilja få tag på den sista cd-skivan han gjorde.

14. Harry Holm skriver:

Jag lät spela in de första plattorna med Hubbas, singel, EP och LP, och EP:n (med fyra låtar) finns det flera kvar av för den som vill handla vinyl – maila i så fall till harry@holm.tf

Skriv ditt inlägg här

Fyll i dina uppgifter och kommentarer nedan.
Din kommentar